آشنایی کامل با Tether
ارز رمزنگاری شده Tether، ارزی بر پایه بلاک چین است که پشتیبانی مالی آن توسط ارزهای بی پشتوانه مثل دلار، یورو یا حتی ین ژاپن انجام میشود. Tether همانند دیگر ارزهای رمزنگاری شده در حسابهای مخصوص نگهداری داشته میشود. توکنهای Tether، توکنهای اختصاصی شبکه Tether است و با نماد USDT شناخته میشود. از Tether به عنوان جایگزین دلار نیز یاد میشود چون در خیلی از بنگاههای تبادلاتی آن را به جای دلار نیز قبول میکنند. بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط سایت Tether، این ارز قابلیت تبدیل پول نقد را به ارزش دیجیتال را دارد و میتواند ارزش خود را نسبت به پولهای بی پشتوانه حفظ کند. همانگونه که گفته شد Tether از پلتفرم بلاک چین برای پیاده سازی استفاده میکند اما پشتیبانی آن به صورت تقریبا توسط دلار آمریکا انجام میشود. برای مثال باید گفت که هر Tether باید توسط یک دلار آمریکا پشتیبانی شود و نرخ آن یک به یک خواهد بود.
ارز رمزنگاری شده Tether چیست؟
نقطه شروع Tether ارسال یک اوراق سفید به صورت آنلاین در ژانویه 2012 توسط J.R. Willet بود. در این اوراق سفید امکان ایجاد واحد ارزی جدید با استفاده از پروتکل بیت کوین بررسی شده بود. Willet علاقه داشت تا ارزی مادر در زمینه ارزهای رمزنگاری شده تولید کند و به همین خاطر سازمانی به اسم Mastercoin Foundation به وجود آورد. پروتکل Mastercoin در واقع پایه اصلی ساختار ارز رمزنگاری شده Tether را تشکیل میدهد. یکی از موسسان Mastercoin فردی به نام Brock Pierce است که بعدا او نیز به عنوان یکی از موسسان Tether معرفی شد. در ابتدا Tether با نام Realcoin شناخته میشد که در سال 2014 معرفی شد. استارت آپ این ارز توسط Brock Pierce، Reeve Collins و Craig Sellars در شهر سانتامونیکا آغاز به کار کرد. اولین توکنهای این ارز در ماه اکتبر 2014 روی بلاک چین بیت کوین ارائه شد. این کار با استفاده از پروتکل Omni Layer انجام شد. در روز 20 نوامبر سال 2014، مدیرعامل این مجموعه یعنی Reeve Collins رسما اعلام کرد که پروژه به Tether تغییر نام داده است. همچنین فاز بتا خصوصی با پشتیبانی از Tether+ Token آغاز شد که توسط سه ارز دلار آمریکا، یورو اروپا و ین ژاپن پشتیبانی میشد. بنا بر اعلام شرکت Tether هر توکن Tether+ صد در صد توسط ارز اصلی خود پشتیبانی خواهد شد و در هر زمانی که نیاز باشد میتوان این توکن را به ارز پشتوانه بدون هیچ ریسکی تبدیل کرد. آنها همچنین دو دفتر در هنگ کنم و سوئیس بدون ارائه هیچ اطلاعاتی تاسیس کردند.
در ژانویه سال 2015، موسسه تبادل ارزهای رمزنگاری شده Bitfinex اجازه تبادل Tether روی این پلتفرم را صادر کرد. در حالی که این دو موسسه رابطه مستقیم با یکدیگر را تکذیب میکردند، Paradise Papers اطلاعاتی را در نوامبر 2017 فاش کرد که بر اساس آن مسئولان Bitfinex به نام Philip Potter و Giancario Devasini مسئول تشکیل هولدینگ Tether در جزیره British Virgig در سال 2014 بودند. سخنگوی Bitfinex و Tether نیز در ادامه اعلام کرد که مدیرعامل هر دو مجموعه یک فرد به نام Ludovicus Van der velde است. بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط وبسایت رسمی Tether، مجموعه هنگ کنگ کاملا تحت مدیریت این موسسه اداره میشود. Bitfinex یکی از بزرگترین موسسات تبادل بیت کوین بر اساس حجم در سطح جهان است. برای مدتی Tether در بانکهای تایوانی برای انجام تبادل از دلار آمریکا استفاده میکرد. در مقابل پولها را به بانک Wells Fargo ارسال میکرد تا امکان انتقال پول به بیرون از تایوان امکان پذیر باشد. موسسه Tether در روز 18 آپریل سال 2017 اعلام کرد که انتقال بین المللی پول بدین شکل متوقف شده است. در کنار Bitfinex، موسسه Tether نیز شکایتی از بانک Wells Fargo در آمریکا ارائه کرد. این شکایت تنها یک هفته بعد بدون ذکر دلیلی خاص پس گرفته شد.
در ژوئن سال 2017، موسسه Omni و Charlie Lee اعلام کرد که Tether به زودی ارز جدیدی با استفاده از Omni Layer با نام Litecoin ارائه خواهد کرد. در سپتامبر سال 2017، موسسه Tether اعلام کرد که آنها توکنهای جدید ERC-20 بر اساس دلار آمریکا و یورو روی بلاک چین اتریوم ارائه میکند. آنها همچنین اعلام کردند که از توکن اتریوم نیز استفاده میکنند. در حال حاضر چهار نوع مختلف از توکن Tether وجود دارد. توکنهای بر اساس دلار آمریکا روی شبکه بیت کوین و Omni Layer، توکنهای بر اساس یورو روی شبکه بیت کوین و Omni Layer، توکنهای بر اساس دلار آمریکا با استفاده از ERC-20 و توکنهای بر اساس یورو با استفاده از ERC-20. بعد از ژانویه سال 2017 تا سپتامبر 2018 میزان رشد Tether از 10 میلیون دلار به 2.8 میلیارد دلار رسید. در ابتدای سال 2018 حجم تبادل Tether به ده درصد میزان تبادل بیت کوین رسیده بود اما در تابستان سال 2018، این مقدار به 80 درصد تبادل بیت کوین رسید. تحقیقات انجام شده نشان داده که دستکاری قیمتها با استفاده از Tether باعث افزایش قیمت بیت کوین در انتهای سال 2017 بوده. در آگوست 2018، توکنهای Tether با ارزشی بیش از 500 میلیون دلار به بازار عرضه شد. در 15 اکتبر سال 2018، قیمت هر واحد Tether به صورت اجمالی به 0.88 دلار افت کرد که در سمت مقابل باعث افزایش قیمت بیت کوین شد.
پلی بین ارز حقیقی و ارز رمزنگاری شده
ارز Tether به گونهای طراحی شده که در واقع پلی بین پولهای واقعی بدون پشتوانه و ارزهای رمزنگاری شده باشد در حالی که پایداری نیز حفظ شود. در کنار پایداری شفاف بودن تبادلات و تحمیل هزینه بسیار کم برای انجام تبادل نیز یکی از اهداف اصلی این ارز رمزنگاری شده است. تمام تلاش این بوده تا Tether همیشه قیمت خود را در حدود یک دلار ثابت نگه دارد، بدین ترتیب رابطه این دو ارز کاملا برابر خواهد بود. گرچه هیچگاه تضمینی توسط موسسه Tether ارائه نشده که آنها ارز رمزنگاری شده را با واحد پولی مد نظر تعویض کنند. بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط ژورنال وال استریت، 80 درصد از تمام تبادلات بیت کوین توسط Tether انجام میشود و Stablecoin نیز نقش اساسی در نقدینگی بازار ایفا میکند. شاید کمتر ارز رمزنگاری شدهای در حال حاضر وجود داشته باشد که چنین رابطه تنگاتنگی با پول حقیقی داشته باشد. شاید نگرانیهایی در مورد Tether همانند همه ارزهای رمزنگاری شده دیگر وجود داشته باشد اما میتوان از این ارز به عنوان همرده دیجیتال دلار آمریکا یاد کرد در حالی که حواشی دنیای ارزهای دیجیتال تاثیر زیادی روی ارزش آن ندارد. در دنیای عجیب ارزهای رمزنگاری، مشاهده ارزی که ثبات بسیار بالایی دارد بسیار خوب است.